Nov 25, 2010, 12:44 PM

Разплакана тишина 

  Poetry » Other
715 0 38

Звъня на Дядо Господ.

Не пред вратите райски, 

защото ми е рано

да бъда още там.

Преписах джиесема

от небесата майски - 

подарък таен, свише.

Защо на мен? Не знам.

 

Звъня със страх. Сърцето

разплаква тишината.

Сигналът е свободен,

но включва секретар:

Ще те изслушам, чедо,

записвам час и дата,

но днес ще съм на дело

срещу Смъртта-жетвар.

 

Преглъщам боязливо...

Гласът ми колабира,

в слушалката промушен

и страшно изтънял:

Аз искам мама! Боже,

недей да я прибираш!

Светът за мен след нея

ще бъде опустял!

 

 

 

© Мария Панайотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??