Jan 19, 2020, 1:59 PM

Разсъбличане на трудните слова 

  Poetry » Phylosophy
933 10 14

Виновно ли е времето кажи?

Когато искам слънце - завалява,

а пък когато в мене се стъмни

нахален присмех взора ми огрява.

 

Виновно ли е времето кажи,

че в днешно време трудно се разбираме?

Край кула Вавилонска все кръжим

накрая неразбрани си умираме.

 

Виновно ли е времето кажи?

Навремето приличах на Мадона.

Днес старостта така ме украси,

че гълъбите стряскам на балкона.

 

Виновно ли е времето кажи,

че временното постоянно стана?

Привикнахме с измами и лъжи,

а истината сива плесен хвана.

 

Виновно ли е времето? Защо

животът ненавреме се сбогува?

А причиненото навремето добро

след време вместо прошка ще изплува.

 

Ще разсъблича трудните слова

редувайки въздишки с многоточие.

Че за да сме в синхрон със слабостта

убиваме си времето предсрочно…

© Дочка Василева All rights reserved.

По-грешна от вечерната прогноза
за времето през утрешния ден
е медицинската му диагноза,
че виждаш ли животът е пред мен!
Пред мен, пред мен, а аз след него куцам, ...
  605  14 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??