Feb 26, 2015, 9:19 AM

Реалност 

  Poetry » Love
405 0 5

                                                     Р Е А Л Н О С Т

 

 

                                                     Нали си ти днес моята реалност –

                                                     за мен изгряла, чакана звезда,

                                                     обгърнала ме в своята сияйност

                                                     и с лъч прекарал светеща бразда.

 

                                                     Бразда, пътека стигнала сърцето,

                                                     не синур зад пустееща земя.

                                                     Блести от мен до тебе под небето.

                                                     Без теб, но с нея аз не съм сама.

 

                                                     Да бе горещо слънце , би успяло

                                                     и сетния нектар да изсуши.

                                                     Да бе луна – под нея би се сляло

                                                     сияние от хиляди очи.

 

                                                     Но ти звезда си моята реалност.

                                                     сред хилядите светиш ти за мен.

                                                     Дарявам те със свойта всеотдайност

                                                     обречена до сетния си ден...

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря на всички за вниманието и чудесните коментари. Те за мен са много важни!
    Желая ви спокойна вечер
  • Дарявам те със свойта всеотдайност
    обречена до сетния си ден..."
    Завидна всеотдайност,Стойна! Харесах и го оценявам по достойнство!
    Поздрави от мен!
  • Чудесна любовна поезия си ни поднесла, Тони!
    за мен бе удоволствие да и се насладя,
    докато я четях!
    Поздрави от мен и слънчев и усмихнат ден!
  • "Казват, че всеки си има звезда
    и всеки умира угасне ли тя..." /Шандор Петьофи/

    Въз основа на горните редове на великия унгарски поет, Тони,
    мога да кажа, че добре се грижиш, с твоето стихотворение,
    твоята звезда да не угасне.

    Поздравление за написаното!
  • !!!!!
Random works
: ??:??