Jun 4, 2014, 9:48 PM

Рецепта за щастие 

  Poetry
583 0 4

В живота ни пъстър и черен, и бял,

има и дни на страх и печал,

мъка обхваща душата без жал,

студ е сърцето в окови сковал.

 

Сълзите в очите напират, валят,

като късен есенен дъжд ромолят,

черна тъга ни обхваща сега,

сякаш в железен капан е нашата душа.

 

Сякаш светът си отива за нас

и всичко ще стане на пух и на прах,

сякаш мечтите умират за миг

и няма надежда за по-добри дни.


Отчаяние има и безкрайна тъга,

ръцете треперят от студ и от страх,

главата си свеждаме кротко в нощта

и сякаш чакаме сетния час.


Но нека открием в сърцето надежда,

едно мъничко зрънце, една капка дори,

главите си гордо пак да изправим,

с достойнство да минем през тежките дни.


Аз зная рецепта срещу мъка в душата,

зная лекарство за тъжни сълзи,

прегръдка и нежност лекуват тъгата,

приятелски думи спират сълзи.

 

И нека всеки от нас да намери

приятели верни за черните дни,

сърцата си свои нека отворим,

обич и щастие нека дарим.

 

Пламена Владимирова

© Пламена Владимирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??