Jun 15, 2018, 7:19 PM

Река 

  Poetry
247 0 0

Прелей oт себе си,

Човеко!  
Наводни всички  
запустели земи покрай тебе!  
Прелей! Ти не си  
неподвижно корито,  
из което гният някакви  
блатни чудовища! 
Ти си нужен на своето време!  
Ти си река!  
Виж как светят 
в зелено очите 
на тази планета!  
Виж как никне 
млада трева 
по хълма 
след твоите стъпки!  
Ти си жива вода!  
Поръси
със частици от себе си
всички мъртвородени! 
И бъди като кръв, 
дето пълни
с красота и безсмъртие
вените ни!

© Миглена Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??