Jan 6, 2009, 7:35 PM

Реши! 

  Poetry » Other
691 0 3
Светът е жесток, неразбран и мрачен,
бавно пропада и гние без виновeн.

Какво направи? Кой ще го оправи?
На света няма ли способен да се справи?

Напоил си земята с болести и отрови.
Молитвите ти не са достатъчни да се оправи.

Така че погледни трезво реалността в очите
и реши какво ще правиш със света който ти създаде!

Детски писъци улиците озвучават.
Богатите воюват, а бедните умират.

Доброто и злото хванати флиртуват,
танцуват по улиците и заедно воюват.

Писъците нарушават съня ти.
Сърцето ти е спряло да тупти.

Въпросът е един. Кога ще затупти?
А истината е че това решаваш само ти.

Невинни на колене се молят в плен морален,
с вдигнати ръце, опрени длан в длан.

Кой ще им помогне? Кой ще ги спаси?
Кой ще забърше сълзите от кървавите им очи?

В дълбокия и мрачен техен поглед погледни!
Виж болката, която ти им причини!

Вземи се в ръце, не се замисляй!
Не мисли, а вземи им помогни!

Техният спасител ти стани
или просто в наблюдател се превърни!

Стига вече думи! Действай, но помни!
Жертва на света студен недей бъди!

Спаси тях, спаси себе си
и истински човек си остани!

... Кога ще затупти, решаваш само ти.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??