Aug 2, 2005, 9:01 AM

Рибарска орисия 

  Poetry
921 0 3

Рибарска орисия

Усмихваш ми се, гледам, ведро,
въздишаш с плясък на вълните.
Предлагаш ми наглед тъй щедро
в песен да ми превърнеш дните.

Поглеждам те със скрит копнеж,
изгарят ме безброй съмнения,
но след кратък душевен кипеж
не остава място за две мнения.

Остани си със здраве, море!
Нека друг да оплитат сирените!
Тук в ръцете ми, ей тук тече
рибарска кръв,тука във вените!

За мен няма ни делник, ни час
за отмора, за ласки безгрижни.
Ден изгрява и вече съм с вас,
предани мои мотори верижни.

Добрият улов е и моята песен,
аз пея когато пълни са мрежите!
Тогава, море, животът е лесен
и в сърцето се връщат копнежите.

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ех,колко далеко от теб е морето а как красиво пишеш за него От мен 6 с чиста съвест
  • моторни песни и солени пръски от вълните
  • моторни песни и солени пръски от вълните
Random works
: ??:??