Jul 14, 2018, 7:37 PM

Рицар 

  Poetry
641 2 11

– Ненагледна Дулсинея,

тук е твоят рицар смел!

Да говоря не умея,

но готов съм за дуел.

 

Изпотрепал съм десетки 

великани в страшен бой.

Изхабих безброй подметки,

в твоя чест да съм герой.

 

Счупих копието, шлема,

но повярвай ми, с ръце

в миг готов съм да превзема

цяло стадо със овце.

 

Вчера ми се поопряха

мелници с противен нрав,

и без малко не ме смляха,

ала виж – почти съм здрав.

 

Вярно, с празна съм кесия,

но на правдата гарант.

За бедняците – месия.

Ей, попитай Росинант!

 

Чуй сърцето ми, любима,

името ти как шепти!

Докато и мен ме има,

то за тебе ще тупти!

 

– Ти си толкова комичен.

Жалко, че си хубавец.

Но си страшно архаичен,

въпреки, че си храбрец.

 

Рицарю, пропусна шанса –

тя, честта не се яде.

Фаворит е Санчо Панса –

хитър, тарикат, краде.

 

Аз не съм ти стара чанта,

лесно да ме поднесеш.

Хайде, тръгвай с Росинанта,

по полята да пасеш!

 

 

© Васил Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??