Sep 4, 2014, 11:02 AM

Родина 

  Poetry » Civilian
655 1 0

Майчицо, защо остави

мене в мрака на нощта

и защо ме ти забрави,

греховни са твоите дела.

 

С ръце събирам своите сълзи,

с кръв попили моите деди,

миналото аз не ще върна,

а смъртта, уви, кат тях прегърна.

 

За какво борили се те,

мечти, разбити на парче,

съпруга, търсеща с поглед

любимия на смъртния си одър.

 

Детето без бащина любов расте,

а баба му в сълзи плете.

Така умира нашата родина,

нашата божия градина.

© Йоан Александров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??