Mar 2, 2019, 12:40 PM

Родино моя 

  Poetry » Civilian
680 2 1

Родино моя, нямаш ли от мене нужда,
за някои майка си, за другите си чужда.
Нали и аз дете съм твое. Твоя кръв.
Защо реши да ме пожертваш пръв.

 

Не знаеш, Родино, колко си ми свидна,
с какво, Майчице свята, те обидих,
а може би Теб любовта те плаши
и за това слугуваш на апаши

 

Светът голям е. Дала си ми избор.
Не ти се сърдя, Майчице едничка.
Дори и всички да си тръгнат утре,
аз няма да те изоставя сам-самичка.

© Павел Красимиров All rights reserved.

The work is a contestant:

Моя Родино »

8 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Майчице едничка" - за свои и за чужди... Изборът, на който ни учи родината, е този, който правим, за да останем завинаги Нейни деца. Поздрави за стиха!
Random works
: ??:??