Рожден Ден
Рожден ден спря на твоя праг,
подарък носи в свойта пазва.
Да! Той е като първи сняг -
и посред зима изненадва!
Не се чудѝ и май: кога
измина се една година?
Измина се и още как!
Дай, Боже, още сто да минат!
Запалвай с радост нова свещ!
Не си новак да ѝ се плашиш,
пред нови бръчки да ревеш
и в отеснели, стари гащи!
Ще се променяш, щом си жив!
Не гледай снимките от вчера,
а на трапезата сложѝ
каквото вкусничко намериш!
Дори ако късметът твой
е бил трилистна детелина,
а чернокотешки порой
нехайно пътя ти е минал,
не дръж рождения си ден
навън! Не е бездомно куче!
Животът е до миг свещен,
по който начин да се случи!
Със котките правѝ хоро,
а с детелината-салата!
Предишно зло е за добро!
Предишна бедност-на богатство!
Какъв е смисълът дълбок
на тоз живот? Да осъзнаеш
поискай сто години срок!
Духнѝ свещичките!
Наздраве!
© Петя Божилова All rights reserved.