Живот, Живот!
Не си като пожар,
по -скоро те усещам -
като свещ
запалена -
към Безтелесния Небесен Свод...
Когато...
всичките сме на изчерпване -
Живителен нектар
ще ни дадеш...
Живот, Живот!!!
От Раждането още
сме обсебени...
Не може нищо - от това - да се опише
с думи...
Попитайте
командоса от СОБТ
какво е -
да се гледаш със Смъртта,
в засада
да броиш
последните...
куршуми...
Попитайте Старицата
какво е -
със пръсти кървави да погребеш
едничкото си,
мило
чедо...
Да изживееш дните си достойно
и да светиш Доброто -
зарад него...
Попитай птичката отстреляна,
защо - като че - падайки
танцува...
Последният и невъзможен миг
е
миг -
за вричане във теб, Живот...
Не - за мъка и тъгуване...
Достатъчно е,
знайте го,
дори
едно сърце,
от мрак дошло,
за Светлина да се отключи.
Да се
хванем всички
за ръце...!!!!!!
Чудото на Радостта -
отново -
да се
случи...
© Кирил Бачев All rights reserved.
!!!!!!!!!
Попитай птичката отстреляна,
защо - като че - падайки
танцува...
Последният и невъзможен миг
е
миг -
за вричане във теб, Живот...
!!!