Aug 9, 2008, 7:09 AM

Ромео трябва да умре 

  Poetry
1854 0 13
На сцената на живота аз играя
желаната роля на Жулиета.
Докато не осъзнах накрая,
че Ромео го няма в сонета.

Той безразлично ми обърна гръб
(направи го почти напук).
А малката Жулиета без отрова
за подвизи любовни бе готова.

Говорех си аз със звездите,
докато самодиви ми сплитаха косите.
И чудех се, защо ме изостави?
Нали най-щастлива щеше да ме направиш?

Но много други появиха се за тази роля,
на опашка се редяха те пред моята врата.
"Никой друг не искам" - беше мойта воля,
в никой друг не виждах вече любовта.

Когато Ромео тръгна си внезапно,
със себе си той взе моето сърце.
И без капка свян и безпощадно
стъпка го с двете си нозе.

Сълзи ли аз да пия или пък отрова?
Кръвта да спирам ли с двете си ръце?
За да бъда пречистена и нова,
Ромео трябва да умре!

© Ванеса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??