Розата
Розата е цвете най-прекрасно,
подарява се с целувка, страстно.
Розата червена е цветето на Любовта,
подарявал съм, подарявам и сега.
Розата с ален цвят като на огъня,
който гори в две влюбени сърца!
Розата има стъбло и бодли,
не само красота, но има болка дори,
както в Любовта има радост и тъга!
Розата с чувство подарявам на любимата жена,
подарявам я с усмивка и целувка една!
Тя поема я в своята ръка,
и красотата се допълва с красота!
Розата показвам я на мойте деца,
разказвам и за нея, и за Любовта!
Как да уважават любимата жена,
за да ги обича, за да остане завинаги Тя!
Розата и Любимата в едно цяло,
това е истинската Красота!
© Валентин Миленов All rights reserved.