1.
Напиши живота си поетично:
вдъхнови словото за живот.
Работи мълчаливо--по-етично
е,да дариш другиму този плод.
2.
Когато розата разцъфва--
усмивката ти в нея грее.
Утрото звъни,не заглъхва...
И слънчева росата пее.
3.
Питаеш ли наслада,
когато мамиш:
нима така славата ти
расне по-голяма?
© Стойчо Станев All rights reserved.
Благодаря за хубавите думи и оценката на третото четиристишие,Петя!