Mar 4, 2007, 10:30 AM

Русалка 

  Poetry
933 1 3

Върху соления пясък пристъпил,

стоиш – замислен, безвкусен и сам.

В цигарата май че си скътал

последния си неизгаснал плам.

 

Търсиш някой с очи – не и морето –

то ще дойде и без да го чакаш.

Идва, споделяш му нещо и ето –

тъжно, безсилно, морето проплаква.

 

Назаем му искаш, русалка

с бисерен поглед и коси до земята.

Оглеждаш ги всички, но, жалко –

и те са безвкусни далеч от водата.

 

Обръщаш се – пак сив и още по-сам.

В далечината отчаян се взираш.

Усмихнат, откриваш, че именно там,

на сушата, Тя се намира.

 

Ето пак онзи плам – надежда малка.

А цигарата отдавна изгасна…

Идва твоята земна русалка –

Усмихната, реална, прекрасна!

© Теодора Пенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??