Ръцете на жена,
парещи от нежност
и крехка доброта,
самите те - човечност,
сърдечен зов и ласка,
топлина и грижа,
грешен, да ги целуна
не посмях.
В сърцето си ги вграждам -
да останат там незнайни,
тези две ръце - огнище
и от мрамор ги извайвам
за надгробния си камък -
вечно да съм с тях!
© Валентин Василев All rights reserved.