Dec 16, 2017, 10:29 PM  

С аромат на канела и спомени 

  Poetry
1120 11 30

Побеля от студ тишината

и приветства първия сняг,

после кротко поспря до вратата 

да погали къщния праг.

 

Топъл хляб и свещ върху масата

а в огнището – пукат дърва,

тишината с тъгата си срасна се

и в комина самотна изтля!

 

С аромат на канела и спомени

и елхичка с дъх на смола,

две сълзи, случайно отронени!

Най-щастливият миг – у дома!

 

 

© Руми All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??