Feb 7, 2022, 9:22 PM

С чаша вино до любим човек 

  Poetry » Phylosophy
499 3 17

Дати много има в календара
с поредно четиринайсето число.
И всяка... тайно в себе си намира -
любов, сполука, щастие, добро.

Но в тази, февруарската, специално
наречена със мъжки имена,
два светеца в битка кардинална

възпяват виното и любовта.

"Във виното е истината!"- казват
любители на гроздовия сок.
"То огъня във вените подклажда
и песен става пътя ни суров."


"Но без любов... животът ни е скучен!"-
отвръщат опонентите във хор.
"И всеки Божи миг е злополучен.
Щом липсва тя, сме сякаш във затвор!"

Та този ден... тъй спорен за мнозина:
"Трифон или Вальо е в превес?"
Аз любовта за себе си избирам
с чаша вино... до любим човек.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??