Jan 25, 2014, 4:45 PM

С колко рани...? 

  Poetry » Other
621 0 2

С колко рани живеем,

колко болки подпалени...

А къде е елеят ти,

Господи? Да ги помажем.

 

Или нямаш сили за всичките?

Те - злините - си имат палача.

Не съди само душичките

на дечицата. Да не плачат!

 

Помилвай ни, Господи, грешките,

че животът до кръв ни изсмука

и стовари греха ни на плешките

и без милост ни хвърли в боклука.

 

Какво ни остана, за бога?

Безутешно да чакаме края...

Не хвърляй небесния огън!

Само правда да има желаем!

 

Нека бъде мяра според мяра.

Нека пребъде нашата вяра.

С десницата посечù само звяра.

А на нас - само твойта любов ни остана!

© Румяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря Katriona (Кети Рашева)!След толкова години на лъжи и затъване..да се надяваме в божията справедливост!
  • Дойде време само на Него да се уповаваме, защото на човеците не можем... Хубав стих, Руми!
Random works
: ??:??