Jun 13, 2020, 6:17 AM

С обич за теб сърчицето ми тупка 

  Poetry » For kids
1165 6 12

 

Спънах се. Бутнах буркана с целувки.

Те разпилени на пода лежат.

Сини и розови, леко начупени

все още хрупкави и с аромат,

 

който ръцете на баба са вплели.

(Аз ù помагах с каквото можах.)

За празника мамин те бяха изпечени.

Всичко обърках… Така ме е яд.

 

Баба изнервено грабна слушалката

и си поръча кило заместители.

Аз пък обгърнах буркана със панделка

и го напълних със шарени листчета.

 

Всяко изписано с нежно послание:

„Мамо, обичам те много. Милен.”

„С мойте целувки е пълен буркана”

По-истински са от на баба купешките.

 

И са по-сладки, макар и невидими.

„Мамо, бъди ми все здрава и хубава”.

„Ако съм сбъркал във нещо, прости ми”.

„С обич за теб сърчицето ми тупка”.

© Дочка Василева All rights reserved.

The work is a contestant:

Буркан с целувки »

5 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??