Nov 27, 2016, 3:36 PM

С тях 

  Poetry » Other
380 0 8

За мене думите ми – те са всичко –

с тях мразя и неистово обичам.

Разказвам на нощта за своя ден,

чета на глас писмата и до мен.

С тях свалям от гърба си всяка грижа.

Обличам вдъхновението-риза.

Докосвам.

Късам.

Радвам.

И пилея.

В слънцата им се раждам.

И живея.

Със тях рисувам чудни световете.

С тях давам имена на всяко цвете.

И в шепите послания ви нося

от всичките Вселени високосни.

Пристъпвам смело.

Гръмко.

И събличам

душата си до кръв.

Ала обичам…

за всичките войни в сърцето мое –

сразена и победна –

да говоря.

И ако някой ден, те, думите ми, свършат –

загубила ума си

или мъртва –

благодарила бих, на който бе ми дал –

ръка и мисъл,

лист и химикал.

 

© Деница Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??