Feb 23, 2007, 8:06 AM

С Ъ Н  

  Poetry
671 0 10

Сънят ми като черен гарван отлетя.

Очите ми - запалени звезди.

 Лежа завит със тишина,

 жаден за любов и за мечти.

 

Не ще заспа под пъстрия юрган,

(по-шарен от съня дори на крал)

щом стискам в прегръдката искри,

които с мисълта си съм създал.

 

Усещам как от тях ще изгоря,

в мечтите съм наистина щастлив.

Представям си - алея със цветя

сред нея ти. Сънят ще е красив.

 

Унасям се. Юрганът е поле,

ухаещо в прекрасна звездна нощ.

Прегръща ме съня, но е добре -

заспал съм по-добър, по-малко лош.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??