По стихотворението
" Над предразсъдъците"
на Цветомира Боюклиева - (ЦвететоБ)
Дали човекът ражда се по кройка
или какъв да бъде сам избира?
Излъчване и интелект - не стойка -
са важните. И те не девалвират.
Широко е скроена твойта младост,
отгледала дъгата " сред пороя"
и изгревите са салют от радост.
Вселенска е и добротата твоя.
Широка е прегръдката, с която
неземна обич в стихове раздаваш.
Дали си ангел, паднал на земята,
не знам, но черни мисли побеждаваш.
Летиш над предразсъдъци човешки
в просторите свободни на сърцето.
Съдбата ни събра и ще е грешка
да раздели пътеките ни, Цвете.
Сигурно това ще е първият ти подарък
за светлите Рождественски празници
или поне на мен, така ми се иска.
Приеми стихотворението като възторжен салют за широко скроените хора, защото ти си една от тях, Цветенце мило!
И нека Дядо Коледа сбъдне мечтите ти! ❤️
© Мария Панайотова All rights reserved.