Apr 18, 2022, 7:46 PM  

Сами сме си и адът, а и раят 

  Poetry » Other
192 4 5

Понякога съм тиха и тъжа. Дори тъгата има свои ноти.

Какво ти е? И с бялата лъжа, отвръщам ти. Такова е, каквото.

Понякога съм гневна и трещя. На прицел си и остри са рогата,

нервират ме най-дребните неща. Вилнея. Дотогава, докогато.

 

Понякога съм нежна и добра. Коняк съм отлежал, като коприна.

Обикна ме но, знам не ме разбра. А ураганът мина и замина.

Понякога съм женствения скут люлее, обещава звездопади,

че като арнаутска чушка лют характерът ръбат ще се изглади.

 

Каквото ни е писано – това. И обич и война  – любов такава.

Oткрий ме зад стената от слова. Нереченото  – само то остава.

Това е, драги, мой докрай . Дали е карма, жребий? Аз не зная.

Ти помълчи, постой, ръка ми дай. Сами сме си и ада, а и рая.
 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??