Oct 25, 2022, 10:41 AM

Само цвят и светлина 

  Poetry » Phylosophy
317 2 9

САМО ЦВЯТ И СВЕТЛИНА

 

Спря коминчето да диша –

дълъг сън го приласка.

Гази есенната киша

овдовялата леска.

 

Таралежът се забули

с куп премръзнали листа.

Орехът сумти обрулен,

с клоните преде виста.

 

И дъждовна сива прежда

влачат облаците зли.

Тракат бодове небрежни

с вледенените игли.

 

Снежно шалче върховете

метнаха – за няма нощ.

Уж е чисто и приветно,

уж красиво – за разкош.

 

Гневен, в шепи ме притиска
още в утрото денят.
Искам – много малко искам –
само цвят и светлина.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??