Sep 9, 2004, 10:41 AM

Самота 

  Poetry
1172 1 0
Чуваш ли как самотата говори?
Камбаните й зловещо вият във мрака.
Не чу ли как тежка врата се затвори
пред малко сираче, което за обич моли и чака?

Чуваш ли как пеят щурците,
с песни изплитат слънца, светове...
Но те не разбират, че нижат се дните,
като малки мъниста окичват твойто сърце.

Усещаш ли как студът нежно те гали
и унасяш се, заспиваш упоен,
дори тогава стискаш в прашни длани
мисли и чувства сковани.

Чуваш ли как тишината зове
и ти бясно се втурваш към нея с издрани нозе,
а душата ти бавно се рони...
За нея сърцето и сълза не ще да пророни...

© Ана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??