May 14, 2011, 2:08 PM

Самотата, старостта, смъртта, пръстта 

  Poetry » Phylosophy
580 0 0

"Самотата, старостта, смъртта, пръстта"


Спускам се по стръмен склон -
пропастта на самотата,
неразбран от никого
и презрян от всички.

Но какво от туй,
щом оковите на моя дух са смешни -
тяло, плът, парче месо...
Мигом бих могъл да ги отхвърля,
поглед да зарея в тъмнината,
да забравя себе си дори...

Щом толкоз страшен е животът,
тогаз какво ли е смъртта?
Една безкрайна самота,
зачената шест стъпки под пръстта...

© Задгробник Евотош All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??