Nov 25, 2018, 6:31 PM

Самотна душа 

  Poetry
152 1 0

САМОТНА ДУША

 

Заглъхва любовта ми в самотата.
Отдавна е загубена страстта
към пола мъжки и играта,
загледани по пътя на смъртта.

 

Но скрити зрънцата понякога
избухват в мънички пожари,
таени в спомени за някого.
Частици от сърцето ми изгарят.

 

В този миг притихнала земята
се вглежда в разцъфтялото лице.
Коя ли обич в него е посята?
Чии са нежните обичани ръце?

 

Самотата тоз въпрос не си задава.
Трепти в очите диво премаляла,
очаква, нежно устните подава
за да потъне в нежност и забрава.

 

Допир прогаря дантелено тялото.
Думите безгласни са ехо на вик.
Отдаденост погълната изцяло
от един горещ, пронизващ миг.

 

И отново болката се връща
в безвремие, душата завладяло.
Дървото под снега се кърши,
но още, вижда се, не е умряло...

 

25 11 2015

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??