Nov 5, 2013, 8:56 AM

Самотна птица над морето... 

  Poetry » Phylosophy
475 0 4

       Самотна птица над морето...

 

Самотна птица над морето

размахва дързостни крила...

Къде отиваш птицо клета,

объркана, насам ела...

 

Какво от тука те прогони

със зле разбран императив

против природните закони

и на инстинктите против?...

 

Къде над водната стихия

си полетяла днес сама?..

Какво очакваш да откриеш?..

Какво остави у дома?..

 

А знаеш ли, че хоризонта

оттатък продължава пак

и дълго в пустошта огромна

ще търсиш безуспешно бряг?...

 

И знаеш ли мираж какво е?...

И как към него се стремиш,

а  бяга той при всяко твое

желание да приземиш?...

 

Там само Вятърът живее

и във миражите снове,

но щото като Дух се рее

не са му нужни брегове...

 

А ти сега натам поела

догдето можеш се върни,

макар и роден бряг проклела-

добър е той, ще ти прости...

 

Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??