Самотната вълчица
вече не може да обича,
погреба жива любовта
и скри се вдън земя.
Избра си това, което предпочита -
сам-сама в мрака да се скита.
От две злини по-малката избра
и прие за своя съдба.
Беше самотна,
но и вече спокойна,
примирена, успокоена,
а болката й бе заличена.
Някак си успя да се спаси
от това, което животът й причини
и тя намери сили да продължи,
вярвайки вече в нови мечти.
Всъщност беше сама,
но не чак толкова самотна -
беше си приятелка добра
и компания страхотна.
© Богдана Маринова All rights reserved.