Apr 22, 2009, 8:24 AM

Самотното дърво 

  Poetry
430 0 0

От колко ли години самотно стоиш

и тъжно гледаш към небето?

Минувачите навярно ти броиш

и чакаш да се случи нещо.

 

Дали познаваш цялото село?

Тревожат ли те хората?

Защо клони унило си свело,

нима наранил те е пожарът?

 

Чуваш ли птиците песнопойни?

Четеш ли мислите на хората,

които, често неспокойни,

идват да се сгушат в зелената ти корона?

 

Кой би могъл да знае? - Ти все така мълчиш!

Само до пътя си стоиш

и гледаш как всеки минава

и за кратко при тебе отсяда.

 

 

 

© Пролетното момиче All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??