Jul 18, 2013, 12:06 AM

Сбогом - бъди щастлив 

  Poetry » Other
1019 0 3

Как толкова години съм живяла в заблуда,

вярвах в празни приказки,

слушах всеки ден лъжи.

Всеки път се питах това ли е животът,

вместо любов да срещаме два празни погледа,

да спим на две отделни страни

и после пореден театър пред хората.

Вижте колко сме щастливи - уви.

 

И по навик си държахме ръцете,

а после ни галеха чужди ръце.

 

Аз, нямах сили за театри,

нямах сили за лъжи,

Не намирах обяснение и смисъл

този фалш да продължи.

 

Живот без теб,

едно добро начало.

Всеки заслужава да бъде щастлив.

 

Но ти си слабият,

ти си лъжецът.

Нямаше сили да признаеш вината

и поне веднъж да изречеш,

думата сгреших,

прощавам ти всичко като за сбогом,

и ти пожелавам да бъдеш щастлив.

 

                                                                    

 2012

ПП Публикувам го след една година,

        може би защото това е подходящият момент.

 

 

 

 

© Велина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Силни думи... Това, което човек не може да оцени е свободата на любовта, за да може тя да "живее", за да може обичта между той и тя да е силна и искрена... Човек не може да разбере, че обичта не търси думи, единствено човешка душа и разум...
  • Трябва да сме благородни към тях, в това е силата и гордостта ни!Бъди щастлива, Вели! Поздрави за искрения стих!
  • Поздрав и реплика от мен :

    Преболедувах и теб, и любовта ти като чума…

    Прав ти вятър!

    Къде ще те отвее - аз не знам...
Random works
: ??:??