Oct 27, 2009, 12:34 AM

Сбогуване 

  Poetry » Love
551 0 7

 

                          ..."Ако падна убит сред степта

                       под звездите студени

                       запомни ме с добро,

                       но на гроба ми ти не ридай"...

 

                                                   Веселин Ханчев

 

 

Помъдряли, навлизаме в късната есен

и в косите ни бели това си личи.

Ще пресъхне за миг недопятата песен

някой ден, щом затвориш за светло очи.

 

Ще ти кажа да вземеш от мен за раздяла

след целувката - свито венче от любов.

Обичта ми по теб, съхранена и цяла,

запази за безкрая по пътя си нов.

 

Нека тя като фар да слепи тъмнината!

Вместо мен да те топли в студената нощ...

И да видя отгоре как сипе позлата

една нова звезда от небесния кош.

 

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??