Apr 25, 2020, 12:47 AM

Сбогуване с луната 

  Poetry » Other
584 0 1

Денят все още съществува,

но той към залеза пътува.

Сърцето бави своя пулс

и губи мъжкия импулс.

 

След залеза, нощта превзема

денят поред, като екзема.

Изгрява нощната луна

и се превръща във жена.

 

И пътят ми до тука спира-

земя в небето се допира.

Под него кърши тя снага

и пие нощната сълза.

 

А аз останал сам- самичък

и плах във стаята- едничък,

изпадам във душевен страх,

че се превръщам аз във прах.

 

Сбогувам се със мойта стая

и със красивата луна.

Но горе пак ще си мечтая

за най- неземната жена!

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??