Не, че пътеката дълга ми беше,
не, че претъпках я - влачех крака...
не, че утехата скрита сред мерзост,
чакана, чакаме там у дома.
Не, че каишът пристяга ме здраво,
бий ме съчмата дори и в съня,
бой до откат, и денят ми откача,
аз се закачам за нощния влак.
Не, ама да, че призлява ми вече,
искам луната, дъжда и лъча,
искам кокичета, бряг и надежда,
искам да пея под нечия дъга.
***
Не, че светът ни посбърка се вече,
аз съм си сбъркана малка звезда,
вятърът днешен брули ме бесен -
стискам си в джоба тайна мечта.
© Искра Радева Николова All rights reserved.
искам кокичета, бряг и надежда,
искам да пея под нечия дъга.
.....
вятърът днешен брули ме бесен -
стискам си в джоба тайна мечта."
!!!*