Седеммилиардно бебе
на Земята се роди!
Сперматозоиди гледат
завистливо отстрани!
Бързат морни яйциклетки
някой да ги заплоди!
Но... часът за равносметка
е настъпил – се ла ви!
А пък тука, в махалата,
никой нищо не брои!
'Щото всички от родата
заедно броим до три!
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.