Feb 27, 2023, 11:58 AM

Селфи срещу криво огледало 

  Poetry
158 3 2

СЕЛФИ СРЕЩУ КРИВО ОГЛЕДАЛО

 

... понякога изпитвам страшен кеф! – като се гледам в криво огледало –

хем да се видя – пич със някой лев, хем триединство – мисъл, дух и тяло,

направо съм рисунка с чер молив! – със кларка, с вратовръзката, с костюма,

пък и светът край мен е тъй красив, не както го разказват във newsroom-а! –

не знам как в огледалото прибрах проклетото си бирено коремче? –

 

но моята съседка каза: – Ах! – щом в образа ми – шашната, се втренчи,

сега – дори и да си мацна грим, как да ви лъжа – в честните си рими? –

в представите за себе си грешим! – но всички инак сме непогрешими.

И – с риск да ви изглеждам на кретен, не казвайте, че черното е бяло!

И – моля ви? – поне веднъж на ден! – се гледайте във криво огледало.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??