Dec 20, 2013, 12:36 AM  

Селска любов 

  Poetry » Love
558 0 3

Лудо младо, лудо младо,

вкъщи го въже не спря.

Цял ден тича подир стадо

по баири и поля.

 

А девойче, а девойче,

в стана си чердже тъче.

Майце си надава вой, че

иска да се развлече.

 

Китка росна, китка росна,

менци изворна вода.

Той случайно я докосна,

тя – божур поруменя.

 

Вечер лунна, вечер лунна,

двама млади в двор през плет.

Той припряно я целуна

пред капан – залог за зет.

 

Старо, старо – казва дядо –

помниш ли как ние тук

бяхме с тебе лудо-младо

в този двор до онзи бук?

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??