приятелството идва с уважението,
любовта чрез доверието,
а семейството с отговорността.
Когато поискам, затварям очи
и малко назад се завръщам,
виждам усмихнати, топли очи
на мойто семейство вкъщи.
Отново е зима, снегът си вали,
но огън в камината свети,
семейно празнуваме, смях и игри
с изстреляни цветни конфети.
Баба вкусни гозби пак поднася,
мама елхата краси,
вуйна масата подрежда,
вуйчо скарата реди.
Дядо виното наточва,
тате носи ни дърва,
братовчедките ми двете
украсяват тортата.
А пък аз със моя брат
подаръци под елхата редим,
че всички в дома ни
с любов да дарим.
Семейството е дар от бога,
с тях се чувстваш най-богат.
Семейството ти дава смисъл
да живееш в този свят.
© Звезделина Василева All rights reserved.