Сенчице моя, ти сенчице златна,
гълъбче бяло в небето над мен,
нищо в живота не взела безплатно,
плащаш дълга ми от първия ден.
Щастие имаш, на час по лъжичка.
Свети в косите ти, мамо сребро.
В нощи безлунни, за мене звездичка.
Рани лекуваш с любов и добро.
Гръмките фрази и думи са плява.
Ти си сърцето ми, знаеш това.
Няма измислена дума такава.
Мамо, обичам те! Прости слова....
© Надежда Ангелова All rights reserved.