Sep 13, 2023, 12:40 AM

Септември 

  Poetry » Landscape, Other
182 4 8

Щурците още си припяват вечер, 

но вече е септември. Захладня. 

Замина лятото на път далечен 

и слънцето по него залиня. 

 

А старото дърво отвън на двора 

замислено листата си брои, 

въздиша тъжно, нещо им говори-

за дългите, горещи летни дни, 

за птиците, чиито дом опази, 

за обичта, която им дари, 

и за дъжда, прииждащ на талази, 

за малките светулчици- искри. 

 

Разказваше им, за да не тъгуват, 

че скоро трябва да се разделят, 

но не умееше да се преструва-

раздялата болеше всеки път. 

 

Така е и в живота- свършва нещо 

и друго идва да го замени. 

Не се затрупвайте с пари и вещи -

богати сме, ако не сме сами. 

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??