Sep 8, 2021, 4:22 PM

Септемврийски хаос 

  Poetry » Landscape
474 1 2

              Малко ми е "какафонично"... 😀

                         xamap(Хари Марков)

 

С какафония от цвят и звуци,
Септември есента посреща.
Пръгръща дивите цветя и птици,
и шепне им: " До нова среща!".

А вятъра издува бузи, свири на обой,
сигнали "Сбор" от него резонират.
Събират се ятата мълчаливо, в строй,
сред картини, спиращи дъха позират.

Сред стърнища отстрани, във угарта,
цветчетата на лековити билки,
надигнали чела, пропукали калта,
с листенца сини махат им в усмивки.

Охлювчета по стъблата се тълпят,
пъплят по короните на синя млечка.
Търсят дом, в уюта нежен да заспят,
чертаят си, към сини сънища пътечка.

Септември е... и малък ардауш,
в палитрата на есента създава.
А тя с търпение и подходящ ракурс,
след него в багри, хаосът преобразява.

06.09.2021г.
 

© Теодора Атанасова All rights reserved.

  726  11 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • В тази " какафония от цвят и звуци" си успяла да откриеш и нарисуваш с думи един нетрадиционен, но толкова действителен образ на есента, далече от захаросаните ни представи,Теди! Поздравявам те!🤗💕
  • Много, много добро! Хареса ми!
Random works
: ??:??