СЕСТРА НА СЛЪНЦЕТО СЪМ
Сестра на слънцето съм светла,
на вятъра другар,
на реката - дружка вярна,
на огъня - топлина като жар,
на дъжда - сълзица вярна,
на пепелта -
смеха побран.
Нея, пепелта, ще срина и изхвърля
с най-фината ù смес от топлина,
която ще ме превърне пак в огън,
за да бъда на слънцето сестра,
на реката - дружка вярна,
на огъня - игра,
на дъжда - сълза измита.
А после може би ще отлетя,
за да се родя след сто години,
от огъня, който клетките изгаря,
от любовта на една игра изпита.
От силата на тази земя,
на вятъра, дошъл с есента,
на дъжда, който облака събира,
за да трепне радостна сълза,
родила се в нощта,
като икона в живота ми пак да свети!
© Мария All rights reserved.