Mar 14, 2021, 7:54 AM

Сетива 

  Poetry
399 0 2

 

 

Не виждаш ли край тебе красотата?
Огледай се и ще я видиш ти.
Не чуваш ли вика на тишината?
Ослушай се, край тебе тя крещи.

 

Не чувстваш ли дъха на пролетта,
как с порива на южен вятър топъл,
събужда по Земята любовта,
извиквайки в душата нежен вопъл?

 

Не вярваш ли, че може добротата,
света модерен днес да промени,
да върне тя в сърцата топлината
и вярата ни в утрешните дни?

 

Не мислиш ли, че сбъдват се мечтите,
когато ти към тях си устремен
и като малко въгленче в гърдите
надеждата подклаждат всеки ден?...

 

Изгубиш ли в живота сетивата,
захвърляш си душата в тъмнина,
обричаш я да страда в самотата,
без топлина, любов и светлина!

Николай Димов

© Николай Димов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??