В клоните на жълтата череша
гарваните черни се завръщат.
Случаят наистина е спешен.
Лятото е случено и свършено.
От любов изглеждам безразлична.
Ставам по-очаквана от гара.
Релсите са двойно нелогични -
звънват тънко, бавно и китарено.
Есента е чувството, че губим.
Остри като вятър зъзнат жиците.
Празен си от толкова невлюбване.
Мъртъв е сезонът. Чужди - птиците.
2005
© Павлина ЙОСЕВА All rights reserved.