8.05.2008 г., 23:42 ч.

Сезон за мъртви птици 

  Поезия » Друга
1427 0 24

В клоните на жълтата череша

гарваните черни се завръщат.

Случаят наистина е спешен.

Лятото е случено и свършено.

 

От любов изглеждам безразлична.

Ставам по-очаквана от гара.

Релсите са двойно нелогични -

звънват тънко, бавно и китарено.

 

Есента е чувството, че губим.

Остри като вятър зъзнат жиците.

Празен си от толкова невлюбване.

Мъртъв е сезонът. Чужди - птиците.

 

2005

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??