Шах с пешката
Не знам как се чувствам, когато те видя.
Буря изпепеляваща се завихря,
желая в твоята прегръдка да се сгуша и скрия.
Страстната ти гореща усмивка
прониква бавно в мен и посява чувства кипящи,
сърцето ми почва учестено да бие,
усещам как политам и ставам безстрашен.
Любов, измама,
като влюбена пешка в загубена партия шах
местя се по дъската,
търсейки най-верния ход да направя.
Защо ме примамваш напред по дъската да мина,
а после умело отстъпваш встрани,
оставяйки стъпки в пясъка и аромат на жасмин,
кажи ми, Любима.
Объркан се чувствам,
по-точно до лудост любовна побъркан,
влюбен заставам безропотно,
потръпвам
и сякаш в очите ти се изгубвам.
Дали ще дочакам да ме докоснеш,
да ме изпепелиш
и нестихващата жар в мен да разпалиш.
Чудя се имаш ли чувства
или просто обичаш с мен да играеш?
Помисли ли за моите чувства, Красавице, мила?!
Пешката малка в офицер студен се превърна
и бързо край тебе отмина.
© Радослав All rights reserved.