Хората около мен,
са различни всеки ден :
и толкоз весели... и мрачни..
... и в себе си - вторачени...
И усмихнати, щастливи,
и защо ли, други заядливи -
единствено в себе си вглъбени,
мръщят се, на всякакви промени?!
Някои са все сърдити,
а безкрайно други - духовити,
зареждат околните с ентусиазъм
и с имунитет, срещу сарказъм.
Хора раздаващи усмивки безчет,
сякаш всичко при тях - е наред.
Хора работливи... мързеливи...,
а на някои пък, всички са им криви...
... И любопитни... и интриганти....
... и лицемери.... и шармантни....
Живее всеки, както живота разбира
и място под слънцето, по свой начин - намира!
© Pepi Petrova All rights reserved.