Mar 26, 2017, 2:29 PM

Шепот 

  Poetry » Other
493 3 12

В замъка вековен

           владетелят пирува,

облегнал се на трона

           със вино във ръка,

в тази тъмна нощ

            победата празнува

на Добруджа деспотът

            сразил в море врага.

 

Морската стихия

            блъска се в скалите,

пяната облива

           с пръски крепостта

на Калиакра горда,

           играят светлините

в кулите високи

           на царството мощта.

 

История повратна 

           огън от съдби,

руини от крепост

           пазят Калиакра

на Добруджа, деспотът

          духът невидим все кръжи

и шепне ни легенди 

          за гордост и забрава.

 

Варна,2017

Гавраил

© Гавраил Йосифов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??